Prețurile cerealelor azi – Cu cât se dă marfa la poarta fermei în sudul țării

După o perioadă de prețuri scăzute care părea că nu mai trece, fermierii încep ușor-ușor să vadă lumina de la capătul tunelului. Cotațiile cerealelor pe burse au mai crescut, lucru care s-a reflectat și în contractele semnate de fermieri în ultimele săptămâni.

Astăzi, în zona de sud a țării, în județul Ialomița, grâul se vinde cu peste 1 leu/kg la poarta fermei, iar prețurile au crescut și la alte mărfuri precum rapița sau orzul.

”Acum, când vorbesc cu voi, grâul este la Slobozia undeva la 1,02 lei/kg. Eu l-am semnat la 0,95 lei/kg acum două săptămâni, înainte să crească, am semnat 30% din producție. Am semnat rapița, 1,5 tone/hectar la 2,07 lei/kg și încă 1,5 tone/hectar la 2,2 lei/kg. Acum este peste 2,2 lei/kg, dar nu îmi pare rău că am salvat la valorile acelea, pentru că dacă va fi 3 lei/kg la recoltare, diferența o să o dau atunci și îmi ridică media; nu puteam să risc să aștept. Am vândut orzul la 0,77 lei/kg din câmp. Acum este 0,84 lei/kg”, a precizat fermierul Bogdan Soare la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea.

Pentru marfa livrată în Portul Constanța, prețurile mărfurilor se prezintă astfel: grâu – 216 euro/tonă, porumb – 180 euro/tonă, rapiță – 470 euro/tonă, floarea soarelui – 450 dolari/tonă (recolta veche), 380 dolari/tonă (recolta nouă).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole