Prețurile cerealelor au crescut pe piețele internaționale! Vezi care au fost cotele pentru grâu, porumb și soia!

Prețurile cerealelor au înregistrat luni o nouă creștere pe bursele de la Chicago și Kansas City, cele față de care se raportează întreaga piață internațională.

Contractele futures pe cereale și soia au crescut în tranzacționare peste noapte, după raportările privind exploziile în mai multe orașe, inclusiv Kiev, capitala Ucrainei, ceea ce a dus la îngrijorare cu privire la aprovizionarea globală cu produse agricole, scrie publicația americană Successful Farming.

Atacurile intensifică îngrijorarea că exporturile de produse agricole, inclusiv grâu și porumb, din Ucraina vor încetini. În ultimele două luni, Putin a pus la îndoială un acord încheiat la sfârșitul lunii iulie, conform căruia transporturile de cereale din Ucraina sunt permise în afara blocajelor rusești.

Acordul este încercat, iar forțele ruse au suferit mai multe pierderi jenante în ultimele săptămâni în timpul războiului împotriva Ucrainei, ceea ce a determinat unii să speculeze că Putin va pune capăt acordului de transport de cereale care a fost intermediat de Turcia și Națiunile Unite.

De asemenea, prețurile cerealelor au crescut peste noapte, din cauza speculațiilor că Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) își va reduce perspectivele pentru randament și producție pentru porumb, într-un raport din această săptămână.

Analiștii intervievați de Reuters se așteaptă ca USDA să estimeze randamentul porumbului din SUA la 171,8 busheli pe acru și o productie de 13,885 miliarde de busheli (1 bushel porumb = 25,40 kg porumb – n.r.). Aceasta este în scădere față de previziunile anterioare pentru 172,5 busheli pe acru și, respectiv, 13,944 miliarde de busheli.

Producția de soia ar putea fi estimată la 4,381 miliarde de busheli, cu un randament de 50,5 busheli pe acru (1 bushel soia = 27,21 kg soia – n.r.), a spus analistul în sondajul Reuters. S-ar schimba puțin față de luna precedentă.

Stocurile finale de porumb vor fi probabil fixate la 1,124 miliarde de busheli, în scădere de la 1,219 miliarde estimate luna trecută. Stocurile de grâu vor fi probabil observate la 554 de milioane de busheli, în scădere față de prognoza din septembrie pentru 610 milioane de busheli.

Stocurile de soia vor fi probabil estimate la 248 de milioane de busheli, în creștere față de prognoza de luna trecută, de 200 de milioane de busheli, potrivit sondajului.

Contractele futures pe grâu pentru livrarea în decembrie au crescut cu 41,75 cenți, la 9,22 dolari pe bushel (1 bushel grâu = 27,21 kg grâu – n.r.) peste noapte la Chicago Board of Trade, în timp ce futures din Kansas City au crescut cu 35,75 cenți, la 10,055 dolari pe bushel.

Contractele futures pe porumb pentru livrarea în decembrie au crescut cu 11,25 cenți, la 6,945 dolari pe bushel.

Contractele futures pe soia pentru livrarea în noiembrie au adăugat 28,25 cenți, la 13,9575 dolari per bushel. Făina de soia a câștigat 7,10, dolari până la 407,80 dolari pe tonă scurtă, în timp ce uleiul de soia a crescut cu 0,51 cenți, la 67,11 dolari pe livră (1 livră =  0.4536 kg).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole