Surpriză! Efect invers al embargoului impus petrolului rusesc. Prețurile carburanților: ieftinire masivă, azi

Deși era de așteptat ca prețurile carburanților să crească în urma embargoului impus petrolului rusesc, surpriză! Are loc o ieftinire masivă a carburanților, azi, în România.

Potrivit economica.net, publicație care monitorizează o stație Petrom, aici, prețurile au scăzut astăzi cu 15 bani pe litru și la benzină și la motorină, mai exact, la benzinărie este afișat un preț al benzinei standard de 7,11 lei/litru, iar prețul motorinei standard este de 8,28 lei/litrul.

Comparativ cu prețurile de ieri, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 15 bani pe litru, în condițiile în care a operat o reducere de preț tot de 15 bani pe litru si miercurea trecută, pe 30 noiembrie.

Benzina se apropie de pragul de 6,5 lei pe litru

Este o ieftinire substanțială și surprinzătoare având în vedere că Petrom avea scăderi de preț de patru-opt bani pe litru. După ieftinirea de săptămâna trecută prețul motorinei scăzuse sub pragul de opt lei pe litru, iar după cea de azi, și benzina se apropie de pragul de 6,5 lei pe litru.

60 de dolari barilul pentru țițeiul importat din Rusia

Statele care fac parteneriatul pentru plafonarea țițeiului au impus un plafon de 60 de dolari barilul pentru țițeiul importat din Rusia. 

Specialiștii susțin că, în momentul de față, stabilitatea prețurilor depinde de capacitatea țărilor de a importa cantități suficiente de petrol din alte țări.

Potrivit ministrului Energiei, după intrarea în vigoare a embargoului, în România nu va fi deficit de carburanți.

„Toți cei trei operatori ne-au informat că au deja contracte cu surse alternative. Deci nu vor mai importa petrol din Federația Rusă. Evident că în a doua parte a lunii decembrie vom vedea cum evoluează prețurile carburantilor. Și exact cum am făcut cu prelungirea schemei vom vedea dacă va fi prelungită sau dacă nu va fi prelungită, a declarat Virgil Popescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole