Prețuri piperate pentru mieii de Paște în 2022 – 40 lei/kilogram sacrificat

Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor pascale, subiectul care stă pe buzele tuturor crescătorilor de ovine este legat de prețul mieilor. Anul acesta se pare că prețurile vor fi ceva mai mari decât anul trecut, sau cel puțin așa se anunță la momentul actual.

Veniturile din perioada Paștelui sunt extrem de importante pentru fermierii din sectorul creșterii ovinelor, astfel că aceștia speră ca prețurile de anul acesta să le permită să-și acopere mare parte din cheltuielile de peste an. Într-un interviu acordat pentru gorjeanul.ro, cea mai cunoscută băciță din Gorj, Mărioara Băbu, sune că mieii de Paște din 2022 vor fi mai mari în greutate, datorită faptului că mulți dintre ei au fost fătați încă din octombrie.

„Vor fi miei mai mari ca altădată. Oile au fătat mult mai devreme și de aceea sunt miei mai mari. Sperăm ca prețul lor să fie pe măsura cheltuielilor pe care le-am avut pe parcursul iernii. Indiferent că iarna e grea sau ușoară pentru noi, oamenii, pentru animale trebuie mâncare permanent. Și cum toate s-au scumpit e clar că și carnea de miel va fi anul acesta la alte prețuri față de anul trecut”, a precizat Mărioara Băbu.

Potrivit băciței, mieii se vând în acest moment cu valori în jur de 19 lei/kg în viu și 40 lei/kg sacrificat. În funcție de numărul de clienți, precum și de alți factori, este posibil ca prețul să mai crească sau să mai scadă până de Paște.

În acest moment, nimeni nu poate spune cu exactitate care va fi prețul mielului în preajma sărbătorilor pascale, însă având în vedere cheltuielile mari pe care crescătorii trebuie să le suporte cu motorina, transportul fânului, al lucernei, hrana pentru animale, este greu de crezut că prețurile vor scădea foarte mult.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole