22 octombrie 2021 - 18:50

Preturi bune anul are – bursa de cereale AgroGo

Dacă este să ne luăm după prețurile bursiere, anul acesta a început cu semne destul de bune. Ba chiar și rapoartele USDA de la început de an sunt favorabile. Bursa de cereale AgroGo vine cu următoarele precizări:

Evoluția prețului grâului, porumbului și a rapiței la bursa europeană MATIF Paris a fost una de creștere în primele zile din acest an.
Ba chiar s-au depășit câteva praguri: grâul a trecut de 900 lei/tonă iar rapița a ajuns la 2000 lei/tonă (vorbim de cotații futures la bursa MATIF, nu de prețuri în piața fizică; ele sunt ceva mai mici).

La bursa din Chicago, chiar dacă prețurile nu au fost pe trend crescător în primele zile din an, acum se vede o creștere după apariția celui mai recent raport USDA (de Vineri, 10 Ianuaie 2020), care indică faptul că stocurile globale au scăzut la majoritatea produselor (grâu, porumb și oleaginoase).

Astfel, informațiile momentului par favorabile producătorilor și celor care vând cereale. Să sperăm că lucrurile vor merge în continuare în direcția bună!