Prețul rapiței se prăbușește într-o singură zi!

Prețul rapiței a scăzut cu peste 40 de euro pe tonă într-o singură zi. Săptămâna aceasta cotațiile de la Bursa Euronext de la Paris indică o scădere a cotațiilor pentru toate culturile.

Prețul rapiței a scăzut cu 44,75 de euro pe tonă pentru livrările din august. Cotația noii recolte de rapiță MATIF (Marché à Terme International de France/Piața Internațională Franceză la Termen) pentru luna august a ajuns la 831,25 euro/tonă, iar pentru noiembrie prețul este ceva mai bun, 819,75 euro/tonă.

Scăderi la noile recolte MATIF s-au înregistrat și pentru grâu și porumb. Astfel, pentru grâu avem 430,5 euro/tonă, adică un preț mai mic cu 7,75 euro pe tonă față de ziua precedentă.

În ceea ce privește porumbul MATIF, contractele pentru august 2022 au ajuns la 375,25 euro/tonă în timp ce pentru luna noiembrie contractele s-au închis la 375, 50 euro/tonă.

Și pe Euronext prețurile rapiței au alunecat rapid în această săptămână.

În Franța și Germania, rotațiile de rapiță se anunță  în creștere, dar condițiile climatice actuale nu sunt liniștitoare pentru piețe.

După o recoltă catastrofală din 2021, Canada se confruntă cu o campanie de semănat deosebit de complicată.

Speranța vine de la producția mondială de soia care ar putea aduce o oarecare ușurare cu o recoltă din SUA  anunțată la 126,3 Mt, o creștere cu 5,6 Mt față de sezonul precedent.

 

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole