Prețul rapiței pentru fermierii care vând azi marfa în Portul Constanța

Prețul rapiței câștigă teren, fiind susținut de veștile privind recolta de soia mai slabă decât prognozele inițiale, dar și de prețul combustibililor fosili. În Portul Constanța, prețurile au rămas oarecum similare celor de săptămâna trecută.

”Rapița câștigă suport datorită boabelor de soia, care vor fi scăzute ca nivel de volum la următorul raport USDA cu minim 2 milioane de tone, care înseamnă foarte mult în complexul soia. Cealaltă parte a suportului pentru rapiță vine din prețul energiei fosile, pe care l-am văzut urcând în jurul valorii de 88 dolari/baril în cotațiile Brent septembrie 2023. Astfel, rapița câștigă susținere în aceste zile și ar trebui să fie un pic mai sus față de acest nivel”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, în Agrojurnalul Digi24.

Astfel, prețul rapiței în Portul Constanța este cu aproximativ 50 de euro mai mic decât cotația Euronext pentru luna noiembrie 2023.

”Avem indicația rapiței clasică, în jurul valorii de noiembrie 2023 minus 50 de euro, adică undeva la 410 euro/tonă. Semințele de floarea soarelui sunt la 440 dolari/tonă, iar la procesatorii din România, în jurul valorii de 430 dolari/tonă. Orzul este în jurul valorii de 178-180 euro/tonă”, a subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole