Prețul porumbului, tras în jos! Care sunt ultimele cotații din Portul Constanța

Deși prognozele de recoltă de la nivel mondial ar trebui să ducă spre o creștere în ceea ce privește prețul porumbului, realitatea din piață este alta. Porumbul este în continuare tras în jos de grâu, care este mai ieftin și care îl poate înlocui în rețetele de furajare.

Astfel, în ultima săptămână am văzut o ușoară scădere la prețul porumbului în Portul Constanța, potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole.

”Porumbul a scăzut un pic sub palier, pentru că grâul l-a tras în jos. Cele două sunt complementare oarecum; dacă porumbul este prea scump în furajare, intră grâul de furaj în locul porumbului. Astăzi vedem porumbul la o indicație de 260-265 euro/tonă în Portul Constanța”, a precizat Cezar Gheorghe la Digi24.

Important de menționat este faptul că prognozele de recoltă din Argentina nu arată atât de bine comparativ cu așteptările inițiale, astfel că prețul porumbului va avea tracțiune în continuare, iar această marfă va rămâne de interes și pentru lunile următoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole