Prețul porumbului, recolta veche și recolta nouă, în Portul Constanța

Scăderile pe piața cerealelor se cunosc pe toate planurile, iar prețul porumbului nu face excepție. Atât recolta veche, cât și recolta nouă, au ajuns deja la cotații foarte mici, iar lucrurile nu par că se vor opri aici.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole și fondator AGRI Column, prețul din Portul Constanța pentru recolta veche este de 165 euro/tonă în acest moment.

”Prețul porumbului a suferit, și el, foarte mari deprecieri, pentru că surplusul de 2 milioane de tone exportabil din Ucraina, faptul că în Brazilia, recolta a doua de porumb este astăzi la 35% stadiu de însămânțare cu un stadiu de vegetație bun, pentru că plouă în Brazilia, Argentina este plouată, Statele Unite au avut o recoltă superbă – toate acestea conduc prețul porumbului la un nivel de circa 165 euro/tonă încă, dar s-ar putea să-l vedem și mai jos”, a precizat Cezar Gheorghe la Digi24.

Lucrurile stau similar și la recolta nouă, însă prețul va mai scădea în perioada următoare. De aceea, n-ar fi rău pentru fermierii care au o oarecare garanție că vor obține producții, să-și securizeze 2-3 tone de marfă la hectar prin contracte forward.

”Identic și pentru recolta nouă, prețul porumbului se poziționează la 164-167 euro/tonă, cu condiția ca cineva să aibă dorința să antameze forward un minim de 2-3 tone/hectar pentru porumbul neirigat”, a mai precizat Cezar Gheorghe în Agrojurnal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole