Prețul porumbului își continuă scăderea! La cât a ajuns azi în Portul Constanța

Prețul porumbului continuă să scadă încet, dar sigur. De vină pentru această scădere este abundența de producție din majoritatea țărilor mari producătoare, însă situația s-ar putea schimba radical în acest sens anul viitor.

”Prețul porumbului scade pentru că în Brazilia avem recoltă, Argentina a încheiat și ea recolta, Ucraina are recoltă, Uniunea Europeană nu mai are dezastrul de acum un an, deci porumbul este disponibil pe piață. Însă va urma raportul WASDE și vom vedea, cu siguranță, o mică diminuare de stocuri în ceea ce privește porumbul american, dar asta nu va impacta prea mult piața, pentru că nivelul lor tot va rămâne peste 384 milioane de tone.

Porumbul scade încet, dar sigur, iar astăzi avem un preț în jurul valorii de 178 euro/tonă, iar pentru livrarea care va începe după 1 noiembrie avem un premium de 2 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Prognozele se anunță interesante, însă, pentru sezonul viitor, pentru că țările mari producătoare de porumb din America de Sud își vor reduce semnificativ suprafețele, convertindu-le la cultura de soia. Astfel, porumbul s-ar putea să fie la mare căutare în sezonul 2024-2025.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole