Prețul porumbului în Portul Constanța – Traseu descendent încet, dar sigur

Prețul porumbului își continuă traseul descendent în Portul Constanța, dar și pe bursele internaționale, influențat de prognozele extrem de bune în toate țările mari producătoare ale acestei materii prime.

Colac peste pupăză, și Anul Nou Chinezesc are un impact negativ asupra pieței porumbului, explică specialiștii.

”Porumbul scade pe nesimțite. Sunt recolte foarte bune în Statele Unite, în China cu cele 12 milioane de tone în plus, Ucraina care este în întârzierea exportului la porumb cu circa 2,4 milioane de tone. La toate se adaugă prognoza foarte bună din Argentina, care a crescut de la nivelul de 52 de milioane de tone, la 60 de milioane de tone. Brazilia se va bucura de precipitații în această săptămână, iar acest lucru este benefic pentru porumb.

Ca o greutate care trage prețul porumbului și mai jos este faptul că China a avut un nivel de import extrem de ridicat și va intra într-o mare pauză, pentru că vor sărbători Anul Nou Chinezesc în curând.

Astfel, indicațiile scad în Portul Constanța în jurul valorii de 173-175 euro/tonă pentru perioada în care ne aflăm astăzi”, a precizat Cezar Gheorghe, expert analist al piețelor de mărfuri agricole, la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole