Prețul porumbului în Portul Constanța! Informații de ULTIMĂ ORĂ

Prețul porumbului a înregistrat o creștere în ultima săptămână în Portul Constanța, pe fondul întârzierii recoltei din Ucraina.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, porumbul se vinde astăzi cu aproximativ 300-305 euro/tonă. Acesta a explicat în emisiunea Agrojurnal la Digi24 că ploile din Ucraina afectează recoltarea porumbului de acolo, astfel că acesta ar putea să0și facă apariția pe piață abia la primăvară.

”Porumbul reprezintă un focus maxim în aceste zile. În Ucraina plouă în continuare, porumbul nu poate fi recoltat. Cu alte cuvinte, am avut acea creștere de preț pe care am estimat-o, suntem la un nivel de 300-305 euro/tonă în Portul Constanța, iar lucrurile stagnează pentru că toată lumea așteaptă recolta ucraineană care nu mai vine. Dacă va continua să plouă în continuu, vom vedea acest porumb în primăvară, pentru că poate fi recoltat pe parcursul iernii, când este înghețat”, a explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole