Prețul porumbului în Portul Constanța, în ianuarie 2024

Sezonul 2024-2025 se conturează deja a fi unul mai sărac în porumb, dacă ne luăm după intențiile de însămânțare actuale la nivel global. Se pare că mai mulți actori importanți de pe piața cerealelor vor cultiva mai puțin porumb în 2024, lucru care va influența și prețul porumbului în lunile următoare.

Până atunci, însă, porumbul se menține la un nivel stabil în Portul Constanța.

”Porumbul este poziționat bine pe această platformă, va rămâne în continuare aici, însă lucrurile s-ar putea să se schimbe. În Brazilia și Argentina, suprafețele care se doresc a fi însămânțate cu porumb au scăzut. Uniunea Europeană va scădea numărul de hectare însămânțate cu porumb în primăvară, iar Statele Unite rămân o necunoscută până în martie”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Până în martie, când vor fi conturate mai clar intențiile de însămânțare din America de Nord, prețul porumbului rămâne pe același palier. Astăzi, valoarea medie din Portul Constanța este de aproximativ 188 euro/tonă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole