Prețul porumbului în Portul Constanța – Cele mai noi informații despre piața cerealelor

Prețul porumbului rămâne pe un palier de stabilitate, în contextul problemelor legate de logistică, a secetei care afectează mai multe zone ale lumii, dar și a situației politice din Ucraina.

Potrivit specialiștilor în piețele de mărfuri agricole, cotațiile porumbului le urmează pe cele ale grâului în aceste momente. Situația din regiunea noastră este puternic influențată de situația din Ucraina, care a încetinit ritmul de export după ce guvernul de la Kiev a pierdut în jur de 3 miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale cu mărfuri agricole.

”Porumbul se află în aceeași stare de lentoare, pentru simplul fapt că există acea platformă de preț subliniată de factorul logistic și a mai intervenit și factorul politic din Ucraina, pentru că Guvernul de la Kiev este hotărât să eradicheze piața neagră din această țară. Ei au un deficit de 3 miliarde de euro, bani care nu s-au mai întors la ei în țară în urma exportului sălbatic din ultimul an și jumătate”, a explicat Cezar Gheorghe, fondator AGRI Column și expert în piața cerealelor, la Digi24.

Astfel, prețul porumbului se situează astăzi la un nivel de 185-188 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole