Prețul porumbului în Portul Constanța astăzi – Evaziunea fiscală din Ucraina are efecte în România

Prețul porumbului se menține la valori stabile în această perioadă, pe fondul factorilor legați de vreme în America de Nord și de Sud, dar și influențat de problemele legate de evaziunea fiscală din Ucraina. Se pare că ritmul de export al ucrainenilor a fost mult încetinit de aceste probleme, fapt care favorizează prețul porumbului.

”Porumbul este o poveste frumoasă, putem spune, pentru simplul fapt că Ucraina este prinsă oarecum într-o mlaștină. Nivelul scăzut de apă pe canalul Sulina, agregat cu faptul că Ucraina ne arată că a fost dominată de foarte multă evaziune fiscală, despre asta este vorba. Până și americanii s-au săturat de această evaziune asupra mărfurilor din Ucraina și au trimis reprezentanți IRS la Kiev, care la rândul lor au trimis echipe de control în toate porturile ucrainene, pentru a nu mai favoriza transportul de mărfuri cu plata cash și fără documentație conform standardelor”, a explicat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Astfel, prețul porumbului este ținut la un nivel ridicat, influențat și de nivelurile de apă scăzute din America de Nord și de Sud. Totuși, ploile se arată la orizont în mai multe zone ale lunii, astfel că prețul porumbului va scădea, cel mai probabil, în lunile următoare.

”În acest fel, mărfurile ucrainene stagnează. Există perioade chiar și de 30 de zile de verificare asupra documentelor. Orice marfă nu mai poate fi achiziționată prin cash, ci doar prin transfer bancar. Această stagnare favorizează prețul porumbului în piață, în jurul valorii de 185-187 euro/tonă. Acum se vede cu adevărat de ce mărfurile ucrainene erau așa ieftine în sezonul precedent, când năvăleau pe toate porțile posibile în România și erau vândute aici”, a mai subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole