Prețul porumbului în 2022 – Informații de ULTIMĂ ORĂ de pe piață

Piața porumbului în anul 2022 se anunță încă de pe acum a fi una extrem de interesantă, mai ales în condițiile în care prognozele par să indice scăderi semnificative de producție. Astfel, porumbul va deveni o adevărată ”vedetă” în comerț, însă acest lucru nu este reflectat deocamdată în prețurile actuale.

În emisiunea ”Agricultura, o șansă pentru România”, expertul Clubului Fermierilor Români în comerțul cu cereale, Cezar Gheorghe, a prezentat o analiză completă a pieței din acest moment, coroborată cu previziuni pentru perioada următoare.

”Ne uităm la porumb și vă pot spune doar atât: porumbul este sub-cotat în momentul acesta, pentru simplul motiv că indicația noiembrie 2022 pe Euronext este de 379 euro, în creștere cu 17 euro în dimineața aceasta, iar indicația Portului Constanța pentru recolta nouă este de 310 euro/tonă. Mi se pare prea mare diferența de 69 euro/tonă.

Ucraina genera 40 de milioane de tone de porumb. Anul acesta vor genera maxim 20 de milioane, cu condiția aceea de export pe care nu o vor putea îndeplini; vor exporta maxim 10 milioane de tone. Uniunea Europeană este în descreștere la porumb, din cauza secetei. Există o presiune din cauza porumbului ucrainean, care este discountat pentru a-și face loc, fiind o marfă de volum.

Statele Unite vor genera cu 17,5 milioane de tone de porumb mai puțin față de anul trecut, pentru că și-au redus suprafața din cauza costurilor foarte mari de înființare. (…) Porumbul e un pic mai ciudățel pentru că încă nu s-au estimat eventualele pagube de recoltă, dar uitați-vă ce e afară. Lucrurile vor fi cu probleme la porumb, iar porumbul va fi o vedetă”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole