Prețul porumbului – Cât se plătește pe marfa livrată în Portul Constanța

Prețul porumbului își păstrează, în continuare, constanța din ultimele săptămâni. Odată cu apropierea anului 2024, prognozele privind suprafețele care vor fi însămânțate anul viitor la nivel european încep să fie din ce în ce mai concrete, iar estimările actuale indică spre o producție mai bună decât în 2023.

Astfel, Uniunea Europeană a început să reducă nivelul de import de porumb. În acest context, indicațiile privind prețul porumbului pentru luna ianuarie sunt ceva mai mici decât nivelul actual.

În ceea ce privește săptămâna aceasta, porumbul se tranzacționează în Portul Constanța la un nivel de aproximativ 185 euro/tonă.

”Despre piața porumbului, în câteva cuvinte, totul este stabil și cursiv în acest moment. Uniunea Europeană scade nivelul de import, este normal, pentru că a început să aibă un nivel de prognoză mai ridicat față de anul precedent, deci scăderile sunt dramatice în ceea ce privește exportul Ucrainei către UE. Avem în continuare o referință de preț situată în jurul valorii de 183-185 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole