Prețul porumbului azi pentru marfa livrată în Portul Constanța

Prețul porumbului a recâștigat un pic de teren în piața fizică, după ce săptămâna trecută scăzuse la sub 180 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța. Potrivit specialiștilor, această creștere ușoară se datorează problemelor legate de logistică.

Deși producțiile sunt bune anul acesta în majoritatea zonelor lumii, blocajele legate de transportul mărfurilor țin prețul la un nivel mai ridicat decât se preconiza.

”Porumbul american este aproape de finalizarea recoltării, însă în America de sud, în Brazilia și Argentina, sunt aceleași probleme din cauza vremii. Brazilia nu are precipitații decât în partea de sud, iar blocajele logistice din Statele Unite ale Americii și blocajul logistic de pe canalul Sulina accentuează presiunea pe porumb”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Astfel, prețul porumbului a ajuns azi la un nivel de 185-186 euro/tonă în Portul Constanța, dar nu se știe pentru cât timp se va menține la acest nivel.

”Astfel, vedem cum Portul Constanța revine la un preț de 185 euro/tonă pentru porumb, cu toate că se face porumb în toată lumea. Logistica presează în continuare, practic exportatorii nu au marfa ca să acopere contractele pe care le-au vândut înainte”, a mai spus Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole