Prețul pentru cultura veche la porumb a atins un vârf istoric, cu 110 euro/tonă mai mult decât cel pentru cultura de anul acesta!

Surpriză mare la bursa MATIF din Paris! Deși toți ochii erau ațintiți asupra prețurilor la grâu, orz sau rapiță, „bomba” s-a produs la porumb.

Astfel, prețul pentru cultura veche la porumb a atins ieri valoarea de 320 euro/tonă – un vârf istoric, scrie agrogo.ro.

Mai mult, prețul este la o diferență de 110 euro/tonă față de prețul pentru cultura nouă!

Trebuie menționat însă că ieri a fost ultima zi de tranzacționare a contractului de porumb din cultura veche, cu livrare în luna August.

Astfel, fiind ultima zi de tranzacționare, a fost nevoie ca anumite poziții bursiere să fie închise, iar prețul obținut este posibil să reflecte doar chestiuni ce țin de reglări și închideri de contracte specifice bursei. Dacă este așa, acest vârf nu e foarte relevant pentru piața fizică.

O altă variantă, însă, ar fi că există o cerere foarte mare de porumb din cultura veche. În acest caz, cei care îl mai au încă în stoc, ar trebui să fie foarte atenți la prețuri zilele acestea.

Din păcate, bursa MATIF nu ne va mai putea spune multe despre prețul pentru cultura veche, având în vedere că, începând de azi, primul contract activ la MATIF pentru porumb este cu livrare în luna Noiembrie 2021, așadar pentru noua cultură. 

„Deși e destul de probabil ca acest vârf să aibe prima cauză menționată mai sus, e util totuși să ne uităm și la alte surse de preț pentru cultura veche a porumbului, pentru a vedea ce se întâmplă în această perioadă”, este sfatul specialiștilor de la AgroGo.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole