Prețul orzului în Portul Constanța AZI – De ce se mențin jos cotațiile

Prețul orzului nu urmează traseul obișnuit, legat de cel al grâului, și se menține la valori mai scăzute decât ar fi normal. În Portul Constanța, diferența dintre prețul orzului și cel al grâului de panificație este de peste 50 de euro/tonă, iar motivul este unul simplu: e mult orz în Uniunea Europeană anul acesta.

Într-o analiză prezentată în emisiunea ”Agricultura la Raport”, Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, a precizat că prețul orzului se va menține la valori scăzute și în perioada următoare, cu o posibilă zvâcnire abia în luna august.

”Orzul avea o matriță în anii trecuți care arăta așa: prețul grâului de panificație în Portul Constanța minus 40 de euro/tonă. Acela trebuia să fie prețul orzului. Și întreb și eu, astăzi, cât e prețul orzului față de prețul grâului de panificație? Dacă luăm 230 euro/tonă, prețul grâului, și ne ducem până la 177 euro/tonă, prețul orzului, ce diferență avem? 53 de euro/tonă, o diferență imensă.

Din păcate, orzul este într-o cantitate mult mai mare în acest sezon, în Uniunea Europeană, iar în Rusia am aflat că au scăzut producția cu 3 milioane, au doar 18 milioane în loc de 21, dar nu impactează, pentru că Rusia are destinațiile ei”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole