Prețul motorinei a luat-o razna, astăzi! Nici benzina nu rămâne în urmă. Cu cât s-au scumpit carburanții

Față de ziua precedentă, prețul motorinei a crescut cu opt bani pe litru și cel al benzinei cu patru bani pe litru la stațiile Petrom.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de economica.net, afișa pe 7 octombrie 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 7,10 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,49 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 6,60 lei pe litru la benzină și 7,99 lei pe litru la motorină.

Comparativ cu prețurile din ziua precedentă, Petrom a scumpit benzina cu patru bani pe litru și motorina cu opt bani pe litru. Este prima majorare de preț din ultimele trei săptămâni, și vine după mai multe ieftiniri semnificative.

 Diferență record: motorina, mai scumpă decât benzina cu aproape 1,4 lei pe litru

România a importat 1,33 milioane de tone de motorina în primele șase luni ale anului, conform datelor Oil Terminal, dublu față de cantitatea din aceeași perioadă a anului trecut.

Prețurile internaționale ale petrolului au crescut. Sortimentul Brent (de referință pentru piața europeană) se tranzacționa la 94 de dolari barilul din cauza deciziei cartelului OPEC+  de a diminua producția pentru a nu  scădea prea mult prețurile. În România a fost extinsă perioada de valabilitate a reducerii voluntare de 50 de bani pe litru, la pompă (25 de bani efortul statului, 25 de bani efortul companiei) până la sfârșitul anului, potrivit economica.net.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu  o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV. Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă,se mai spune în publicație.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole