Prețul minim GARANTAT al litrului de lapte la poarta fermei pentru crescătorii de Bălțată Românească

Asociația Crescătorilor de Vaci ”Bălțată Românească” Tip Simmental (ACVBR-SIM) vine în anul 2022 cu o serie de proiecte prin care să pună la dispoziția consumatorilor români produse românești de calitate, asigurând în același timp un venit satisfăcător pentru fermierii din cadrul asociației.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Zoltan Haller, membru fondator al ACVBR-SIM a vorbit despre planurile pe care le are asociația în perioada următoare, atât pe partea de producție de lapte, cât și de carne.

Astfel, ACVBR-SIM își propune să dezvolte o rețea unități de procesare lapte, ferme de îngrășare, centre de colectare de lapte, astfel încât să poată asigura un preț corect la poarta fermei pentru litrul de lapte pe care fiecare fermier îl produce și un preț corect pentru animalul pe care îl vinde. Toate produsele vor fi vândute sub brandul ”Bălțata Românească – Produse Românești”.

”Denumirea brandului este Bălțata Românească – Produse românești. Sub acest brand, consumatorii o să găsească în magazine produse premium atât din carne, cât și din lapte. (…) Întregul business este gândit în cadrul unei cooperative, o cooperativă care are membri din asociații, dar sunt și alți investitori. Ne-am propus să punem accent pe a asigura un venit sigur fermierilor și un produs de calitate consumatorilor. Asta înseamnă că la poarta fermei, cei care vor vinde lapte vor avea cel puțin 1,7 lei/litru preț garantat, iar pentru kg de carne în carcasă de la 18 lei în sus”, a explicat Zoltan Haller în direct la AGRO TV.

Asociația are un număr de 10.000 de fermieri care produc zilnic hrană și care asigură continuitatea activității de creștere a taurinelor din rasa Bălțata Românească.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole