PREȚUL MIEILOR A SCĂZUT ÎN SĂLAJ

Carnea de miel se vinde, în Sălaj, la prețuri mai mici ca cele de anul trecut, fermierii acuzând o cerere scăzută față de ofertă și un export limitat, în situația în care el nu se poate realiza, actualmente, în țările arabe.

„Carnea de miel în carcasă se vinde, la fermier, cu nouă lei pentru un kilogram, în condițiile în care anul trecut era 12 lei pe vremea asta. La abator primim 11 lei pe kilogram, pentru mielul în carcasă. În magazine ar trebui să ajungă undeva la 21 de lei pe kilogram”, a declarat președintele Asociației Ovis Sălaj, Nicolae Țap, pentru AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în Sălaj există circa 300.000 de oi, de la care ar trebui să provină circa 250.000 de miei, din care 50.000 de miei să fie disponibili pentru vânzare.

„50.000 de miei e o cantitate foarte mare pentru un județ ca al nostru. Și asta pentru că nu putem face export în țările arabe, iar de la cetățeni este o cerere mică”, subliniază sursa citată.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Petru Firicel, a precizat, pentru AGERPRES, că în Sălaj există un singur abator autorizat pentru sacrificarea mieilor, la Hereclean. Pe de altă parte, deși autoritățile locale au posibilitatea de a cere autorizarea temporară a unor centre de sacrificare a mieilor, până în prezent nu au existat asemenea cereri înregistrate la DSP Sălaj.

„Singurul centru autorizat este abatorul de la Hereclean, unde se pot adresa, pentru sacrificarea mieilor, și persoanele fizice. Abatorul vinde și carcasă pentru persoane fizice”, a adăugat Petre Firicel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole