PRETUL MARE AL OUALOR IN EUROPA, AR FI CAUZAT DE „CRIZA FIPRONILULUI”

Preţurile ouălor sunt în creştere în Europa, după criza contaminării cu insecticid declanşată în acest an, potrivit unui raport realizat de Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite, citat de Bloomberg.

Temerile că ouăle ar putea fi contaminate cu insecticidul fipronil au determinat supermarketurile din mai multe state europene să le retragă de pe rafturi. În timp de piaţa pare în prezent bine aprovizionată, temerile legate de apariţia unui deficit au alimentat ”creşterea majoră a preţurilor”, se arată în raportul publicat pe 1 decembrie.

Procesatorii de alimente din Europa s-au plâns de preţurile ridicate ale ouălor, în timp ce se pregătesc pentru creşterea cererii pentru sezonul sărbătorilor de iarnă,

Criza fipronil a provocat scădea producţiei de ouă în Belgia şi Olanda, dar pe ansamblul Uniunii Europene producţia de ouă nu a scăzut faţă de 2016.

Statele Unite au devenit în acest an principalul exportator de ouă în Uniunea Europeană.

sursa: News.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole