Prețul laptelui la poarta fermei – Fermierii români suferă în continuare

Crescătorii români de bovine rămân, în continuare, într-o situație dificilă, deși situația s-a mai stabilizat față de anul trecut și începutul acestui an, spun reprezentanții sectorului. Totuși, fermierii susțin că România continuă să fie în urma altor state din punct de vedere al măsurilor de sprijin, lucru care se reflectă și în prețul laptelui la poarta fermei.

Potrivit lui Ionuț Lupu, director executiv al asociației Holstein RO, prețul laptelui la poarta fermei pe care îl primesc fermierii români este cel mai mic, în medie, din Uniunea Europeană.

”În a doua jumătate a anului, lucrurile au început să se stabilizeze dacă vorbim exclusiv din perspectiva prețului. Nu a fost un an foarte greu pentru zona de vegetal legat de zootehnie, pentru că în multe zone din țară au fost precipitații și s-a obținut un porumb siloz de calitate. Per ansamblu, însă, trebuie să ne uităm la cifre. Din păcate, pe medie, în anul 2022 și primele 10 luni ale anului 2023, fermierii români au primit cel mai mic preț la poarta fermei”, a precizat Ionuț Lupu pentru AGRO TV.

Potrivit acestuia, dacă țări precum Italia raportează un preț de 54 de eurocenți/litrul de lapte, în România, prețul laptelui raportat este de doar 42-43 de eurocenți/litru.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole