Prețul grâului și cel al porumbului, în scădere. Cu cât se vând, azi

Prețul grâului și cel al porumbului au scăzut din nou, joi, la mijlocul sesiunii pe Euronext. Concurența de la Marea Neagră și importurile susținute de porumb sunt factori importanti care conduc la această scădere.

Concurența din bazinul Mării Negre continuă să limiteze, pas cu pas, oportunitățile exporturilor europene de cereale dar și să reducă prețurile. De exemplu, FranceAgriMer și-a redus obiectivul de export către țări terțe cu 300 kt, conform ultimului său raport lunar.

Importurile europene de porumb au crescut cu 2 Mt față de anul trecut

Cu toate acestea, Comisia Europeană și-a majorat estimarea exporturilor UE către țări terțe cu 1,3 Mt de la începutul campaniei, ajungând la 7,5 Mt, față de 7,1 Mt, anul trecut. Însă, importurile de porumb au crescut și ele cu 670 kt, ajungând la 5,14 Mt, o creștere de 2 Mt față de anul trecut.

Prețul grâului și cel al porumbului pe Euronext

Ieri, în jurul orei 12:30, grâul de pe Euronext cu scadență în decembrie 2022 a pierdut 3,25 EUR/t, ajungând la 334 EUR/t, în timp ce contractul din martie 2023 a scăzut cu 3 EUR/t, ajungând la 333,50 EUR/t. Porumbul pe Euronext pentru livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 2 EUR/t, ajungând la 328,75 EUR/t, termenul din martie 2023 a scăzut cu 2,50 EUR/t, ajungând la 329,5 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole