Prețul grâului și cel al porumbului, azi. Cu cât s-au scumpit

Prețul grâului și cel al porumbului arăta un puternic trend ascendent joi, pe Euronext, determinat în special de slăbirea parității euro-dolar. Tendința este susținută și de cererea internațională foarte puternică dar și de accesul încă dificil la cerealele care vin pe linia Mării Negre. Piața încă se luptă să reia în mod constant exporturile de cereale ucrainene. Primele transporturi sunt anunțate în zilele următoare, dar amenințările și bombardamentele rusești întăresc temerile transportatorilor.  

Ieri, cu puțin înainte de ora 14:00, prețul grâului Euronext cu scadență în decembrie 2022 a crescut cu 3,75 EUR/t, ajungând la 330,75 EUR/t, în timp ce contractul din septembrie 2022 s-a apreciat cu 4 EUR/t, prețul ajungând la 344 EUR/t.

Prețul porumbului Euronext pentru livrarea în noiembrie 2022 a crescut cu 4,50 EUR/t, ajungând la 326,75 EUR/t, iar prețul pentru porumbul cu termenul din martie 2023 a crescut cu 1,50 EUR/t, ajungând la 323,50 EUR/t.

Culturile de porumb europene și americane sunt în centrul preocupărilor în acest moment. Este probabil ca temperaturile să crească rapid la începutul lunii august, iar hărțile meteorologice anticipează doar precipitații foarte rare în această perioadă.  Este de așteptat o deteriorare semnificativă a potențialului de producție dacă aceste prognoze se confirmă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole