Prețul grâului, în cădere liberă! Cât vor primi fermierii la recoltă în 2024

Primele semne în ceea ce privește prețul grâului pentru noua recoltă din 2024 nu sunt cele mai bune pentru fermieri. La momentul actual, toate indicațiile conduc către o scădere a prețului, care ar putea ajunge în jurul valorii de 180 de euro/tonă în Portul Constanța, pe perioada verii, la recoltare.

”Ca o susținere a analizei noastre, vedem noile indicații pentru recolta anului 2024, care nu sunt cele mai fericite în acest moment. Vedem un decalaj între cumpărători. Unii cumpărători cumpără în indicația septembrie 2024 minus 20-22 euro/tonă, în timp ce alții postează deja un minus 35 euro/tonă față de acest indicator.

Una peste alta, trebuie să știți că avem un decalaj între 205 euro/tonă și 190 euro/tonă; cumulate, acestea duc către o presiune de recoltă pe care n-am vrea să o vedem, la indicația de 180 euro/tonă pentru marfă în Portul Constanța în vară, în plină presiune de recoltă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Potrivit specialistului, există totuși șanse să vedem unele creșteri pe burse, dacă seceta care se preconizează pentru lunile de vară își va face simțită prezența.

”Avem însă parametrul vreme, care trebuie să ne ajute, pentru să se vede de pe acum o lipsă acută de precipitații la nivelul continentului Nord-American și presupunem că și la nivel European, în lunile iunie, iulie și august. Acest fapt ar putea cauza niște izbucniri în ceea ce privește prețul”, a mai subliniat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole