Crește prețul grâului în Portul Constanța! Cât se plătește AZI

Prețul grâului își începe ascensiunea preconizată de specialiști pentru acest sfârșit de an, pe fondul temerilor stocurilor subțiri și a prognozelor îngrijorătoare privind producțiile la nivel global. Astfel, fermierii care trimit marfa în Portul Constanța beneficiază de un preț mai bun decât săptămâna trecută.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, fondator AGRI Column și expert în piețele de mărfuri agricole, prețul grâului a crescut cu aproximativ 4 euro/tonă față de săptămâna trecută, însă traseul ascendent va continua.

”În China nu se poate semăna în acest moment, pentru că plouă foarte mult, iar fermierii chinezi nu pot efectua însămânțările de toamnă. Grâul este degradat și în Kazahstan cu circa 4 milioane de tone, iar calitatea grâului din Kazahstan nu mai există în acest sezon. Se vede reverberația până în grâul rusesc de primăvară, în regiunea Siberiei, unde diferența dintre grâul de panificație și cel de furaj este de 60 de dolari/tonă în acest moment. Argentina a scăzut prognoza de recoltă la grâu, ajungând la doar 14,3 milioane de tone, iar și în Australia se prevăd degradări mai mari față de acele 25,6 milioane de tone de la ultima estimare.

Lumea a început să își dea seama că originile sunt strânse în stocuri și vedem o creștere a grâului. Noi am estimat că va veni, dar nu așa de repede. Pentru moment, este doar o pendulare de circa 4 euro/tonă, pe care grâul românesc o câștigă în paritatea CPT Constanța. Astăzi, prețul grâului este la un nivel de 217-219 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole