Prețul grâului AZI pentru marfa livrată în Portul Constanța

Grâul se dovedește a fi cea mai stabilă marfă din această perioadă, din punct de vedere al cotațiilor. Prețul grâului a cunoscut o foarte ușoară creștere față de săptămânile trecute, de doar 3-4 euro/tonă, pentru că piața așteaptă în continuare ultimele analize legate de recoltele mondiale pentru a reacționa.

”Grâul are aceeași traiectorie pe care am estimat-o, încă stă liniștit, nu are o pondere prea mare în creșterea de preț. Chicago Board of Trade a avut o ședință tehnică de selloff, astfel că grâul se află la un palier de 215-216 euro/tonă în Portul Constanța și este relaxat în acest moment, în așteptarea ultimelor vești legate de prognozele din Australia și cifrele finale din Canada”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu mărfuri agricole, la Digi24.

Vestea bună pentru fermierii români este că marfa din țara noastră se mișcă într-un ritm susținut și pleacă la export în destinațiile tradiționale. Astfel, aproape 500.000 de tone de grâu au fost deja contractate pentru livrarea în Egipt, pe parcursul acestui sezon.

La nivel general, România a atins un nivel de export de aproximativ 2 milioane de tone de grâu în acest sezon. Nivelul total de export la care va ajunge țara noastră până la finalul sezonului de vânzări, în vara anului viitor, este de aproximativ 6 milioane de tone de grâu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole