Prețul grâului azi în Portul Constanța – Nu există semne de creștere

Prețul grâului a avut o mică zvâcnire în ultimele zile, atât pe bursele internaționale, cât și în Portul Constanța, însă nu suficient cât să producă un efect real pentru fermieri. Pe termen lung, până la recoltă, specialiștii nu întrevăd semne de creștere pentru prețul grâului, precum nici al altor cereale.

Potrivit lui Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole și fondator al platformei AGRI Column, doar un eveniment geopolitic extrem ar mai putea perturba piețele astfel încât să ducă la o creștere a prețurilor. Altfel, fermierii nu mai au pentru ce să spere, cel puțin în privința recoltelor vechi.

”La grâu am văzut o repoziționare a fondurilor după o lichidare masivă, de circa 6,5 dolari pe Chicago Board of Trade și un plus de 4 euro pe Euronext. A doua zi, însă, a venit corecția și au scăzut cu câte 2 dolari în Euronext și 2,5-3 dolari pe Chicago Board of Trade. Deci nimic nou în acest moment. Singurul impuls pozitiv care a fost dat a fost raportul DG-Agri, care a spus că UE a exportat grâu în ultima perioadă și a recuperat din decalajul pe care îl avea înainte.

Astfel, prețul grâului la nivel unional, și vorbesc aici de indicațiile Euronext și Portul Constanța, au fost ridicate ușor. La ora aceasta indicațiile sunt cam de 188 euro/tonă pentru recolta veche și 183 euro/tonă pentru recolta nouă”, a precizat Cezar Gheorghe în Agrojurnal la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole