Prețul grâului ACUM în Portul Constanța – Cotații mai mari decât săptămâna trecută

Prețul grâului a crescut semnificativ pe bursele internaționale săptămâna trecută, după anunțul mobilizării parțiale din Rusia. Cu toate acestea, efectul a fost unul de scurtă durată, iar prețurile s-au stabilizat în decurs de câteva zile.

Astfel, prețul grâului în Portul Constanța se învârte zilele acestea în jurul valorii de 325 euro/tonă, informează Cezar Gheorghe, expert în comerțul cu cereale și piețele de mărfuri, în emisiunea Agrojurnal la Digi24.

”Declarațiile domnului Putin în ceea ce privește mobilizarea parțială au inflamat în special bursa grâului, pentru că grâul în exces se află în Rusia. Astfel, am putut vedea acea creștere de 20-25 de euro/tonă, însă la 1-2 zile după acele declarații, lucrurile s-au detensionat. Domnul Putin are tot interesul să vândă grâul, nu va tulbura Coridorul Verde. Emoția s-a disipat, grâul a rămas cam la același nivel de preț și vedem în Portul Constanța nu mai mult de 325-238 euro/tonă, un salt de maxim 7-8 euro/tonă față de acum câteva zile”, a precizat Cezar Gheorghe.

Un alt factor care a influențat bursele de cereale a fost anunțul Federal Reserve de majorare a dobânzii de politică monetară cu 0,75%.

”La acest lucru a mai contribuit ceva: pe data de 21 septembrie, Federal Reserve a eliberat noua politică de creștere a dobânzii și a mărit dobânda de politică monetară cu 0,75%, exact cum era preconizat. Cu alte cuvinte, acest lucru va scumpi și mai mult banii, iar fondurile speculative vor trebui să cheltuie mai mult pentru a avea acces la bani, pentru a susține garanțiile materiale în tot acest context”, a mai explicat Cezar Gheorghe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole