Prețul cerealelor în Portul Constanța – Cât se dă pe grâu, orz, porumb sau rapiță

După o perioadă de prăbușire a prețurilor atât pe bursele internaționale, cât și în piața fizică cu care se confruntă fermierii zi de zi, se pare că ”sângerările” prețurilor s-au potolit. Astfel, cotațiile s-au stabilizat oarecum, iar piața așteaptă noi șocuri de natură economică, geopolitică sau climatică, pentru a declanșa noi creșteri de preț.

În emisiunea ”Agricultura Modernă”, la AGRO TV, expertul în comerțul cu cereale Cezar Gheorghe a făcut o radiografie a momentului actual în care se află piața cerealelor și a mărfurilor oleaginoase, oferind și prețurile actuale din Portul Constanța.

”La orz avem un preț de 160 de euro/tonă, grâul astăzi este la 200-202 de euro/tonă, rapița cam 475-480-485 euro/tonă, semințele de floarea soarelui 415 euro/tonă în Portul Constanța și undeva la 405-410 euro/tonă la procesatori, iar porumbul este la 170 de euro/tonă, din păcate. Soia se situează astăzi la un nivel de 440 de dolari/tonă pentru marfa livrată la procesatori”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Mai multe detalii privind evoluția fiecărei piețe în parte puteți afla urmărind ediția integrală a emisiunii ”Agricultura Modernă”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole