Prețul cerealelor Euronext, sub presiune. Cum sunt cotate grâul și porumbul

Prețul cerealelor Euronext este din nou supus temerilor macroeconomice dar și concurenței de la Marea Neagră.
Prețul cerealelor Euronext a început săptămâna cu o mișcare descendentă observată luni la mijlocul sesiunii pe Euronext. Atenția pieței se îndreaptă spre teama de recesiune dar și de scădere a cererii.
Competitivitatea grâului rusesc și menținerea exporturilor ucrainene conduc, de asemenea, la o tendința descendentă a prețurilor.
Contextul macroeconomic și noua creștere a ratelor cheie de la FED de săptămâna trecută mențin și paritatea euro-dolarului la minimele din ultimii 20 de ani, astfel un euro este cotat sub 0,97 dolari.
 
Prețul cerealelor Euronext, azi
 
Ieri, cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2022 a scăzut cu 4,25 EUR/t, ajungând la 342 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul din martie 2023 a scăzut cu 4,50 EUR/t, ajungând la 341,50 EUR/t.
 
Porumbul Euronext pentru livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 3,25 EUR/t, ajungând la 335,25 EUR/t, iar cel cu termen în martie 2023 s-a redus cu 3,50 EUR/t, ajungând la 336,50 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole