Prețul cerealelor ACUM! ”Nu trebuie să vândă nimeni nimic”

La fel ca în fiecare an, odată cu apropierea perioadei de recoltare, prețurile cerealelor încep să scadă pe burse. Fermierii trebuie să își dozeze foarte bine recolta, astfel încât să profite de eventualele creșteri de preț care vor apărea pe parcursul anului și să înregistreze un profit cât mai mare.

În ceea ce privește prețul cerealelor din această perioadă, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu fermierii în emisiunea ”Agricultura la Raport”, pentru a lua pulsul pieței.

”Pot să vă spun ce se vehiculează astăzi în piață, prețurile fluctuează de la o zi la alta. Orzul este în jurul valorii de 1.600 lei/tonă, grâul în jur de 1.800 lei/tonă, rapița a scăzut și a pierdut foarte mult în ultimele zile, în jur de 3.000 lei/tonă. Aceste prețuri sunt zonale, pentru că se schimbă în funcție de distanța față de port, pentru că intervine costul transportului”, ne-a spus Ionel Arion, fermier din județul Ialomița.

Potrivit lui Aurel Pană, fermier și consultant în agribusiness, prețurile din această perioadă sunt prea scăzute, iar fermierii ar trebui să încerce să-și depoziteze marfa și să nu o vândă acum.

”Am verificat astăzi prețurile la Constanța; 300 de euro la orz, 360-362 euro la grâu. (…) Producțiile sunt undeva la jumătate față de anul trecut, iar investițiile sunt duble, dacă nu chiar mai mari. Ar fi trebuit să fie peste 2 lei grâul la recoltare neapărat. Nu e de vândut niciun bob de grâu la recoltare, nu se poate, nu trebuie să vândă nimeni nimic”, a precizat Aurel Pană pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole