Prețul cerealelor 2024 – Cât primesc fermierii la poarta fermei pe grâu, porumb și orz

Prețul cerealelor se află, în continuare, pe un trend descendent, iar mulți fermieri se gândesc deja cu groază dacă vor reuși sau nu să-și acopere costurile de producție anul acesta. La poarta fermei, prețul grâului a ajuns la sub 0,8 lei/kg.

Potrivit ofertelor primite de un fermier și dezvăluite de realizatorul Ovidiu Ghinea în emisiunea ”Agricultura la Raport”, prețul cerealelor în acest moment se situează astfel: ”Prețuri informative pentru producția 2024: grâu – 750 lei/tonă; orz – 600 lei/tonă; rapița – 1.700 lei/tonă; porumb – 650 lei/tonă.”

Ofertele primite de fermieri se reflectă și în prețurile din Portul Constanța, acolo unde grâul a coborât sub pragul de 200 euro/tonă.

”Prețul grâului a scăzut foarte bine, 195 euro/tonă în Portul Constanța pentru recolta veche și identic pentru recolta nouă. Orzul se plasează la un nivel de 170 euro/tonă pentru recolta veche și 163 euro/tonă pentru recolta nouă. Porumbul a ajuns sub 170 euro/tonă pentru marfa livrată în Portul Constanța. Floarea soarelui a scăzut și ea și a ajuns la 425 dolari/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole