Prețul cafelei a ajuns la cote istorice maxime!

Prețul cafelei a atins cel mai ridicat nivel din ultimii șase ani, din cauza înghețului care pune în pericol culturile din Brazilia, transmite Reuters. Prețurile boabelor de cafea arabica au crescut cu aproape o treime în luna iulie, acesta fiind cel mai recent caz de temeri provocate pe piețele de mărfuri de vremea extremă, potrivit Profit.ro.

Cel mai grav îngheț produs în regiunea cultivatoare de cafea din Brazilia din ultimii 25 de ani va reduce producția de anul viitor, provocând crreșterea prețurilor cafelei la maxime ale ultimilor șase ani, pe piețele mondiale. Valul de frig este al doilea șoc meteorologic care a lovit în ultimele luni fermierii din Brazilia, cel mai mare producător de cafea din lume, existând riscul creșterii prețirilor cafelei la nivel mondial. Înainte de îngheț a avut loc o secetă care a afectat producția în 2021.

Comercianții sunt îngrijorați de perspectiva unei alte recolte slabe peste un an și au împins prețul contractelor futures pentru boabele arabica până la 2,08 dolari uncia, cel mai înalt nivel atins la New York de la sfârșitul anului 2014.

Prețul contractelor futures pentru cafea au crescut cu 30% în iulie și aproape s-au dublat în ultimul an, punând capăt unei lungi perioade de prețuri mici, care i-a determinat pe mulți fermieri să-și abandoneze culturile. Creșterea prețurilor provocată de îngheț este una dintre o serie de mișcări bruște de pe piețele de mărfuri cauzate de vremea extremă sau neobișnuită.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole