25 ianuarie 2022 - 09:49

Președintele senatului USAMV, găsit mort în incinta universității

Președintele senatului Universității de Științe Agronomice din București (USAMV), Prof. univ. dr. Alexandru Șonea, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort în biroul său din cadrul universității, potrivit unui anunț al Poliției București.

Macabra descoperire a fost făcută în această dimineață la ora șapte de femeia de serviciu care face curat în birourile șefilor de la Agronomie.

„În această dimineaţă, prin apel 112, a fost sesizat faptul că în incinta sediului unei unităţi de învăţământ superior, situată în Sectorul 1, a fost găsit decedat un bărbat. La faţa locului cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Morţi Supecte şi Ucideri din Culpă. Trupul neînsufleţit va fi transportat la INML în vederea efectuării necropsiei. Cercetările vizează stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul”, a transmis marţi Poliţia Capitalei.

Șonea, care deține titlul de doctor în științe, a fost practician veterinar, profesor și angajat în Ministerul Educației. În această dimineață, în jurul orei 7, femeia de serviciu l-a gasit spănzurat în birou. Familia deja se alarmase, anunțând lipsa de acasă în cursul nopții.

Prof. univ.dr. Alexandru Șonea avea și ceva probleme cu DNA-ul, fiind implicat in ancheta făcută în cazul Puiu Popoviciu – Băneasa Investment, în care procurorii au făcut mari presiuni pentru ca USAMV să se constituie parte civilă în cazul retrocedărilor de teren către omul de afaceri.