Presedintele Klaus Iohannis: “Vrem sa promovam producatorii romani!”

Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă la finalul întâlnirii cu Ludovic Orban și ceilalți membri ai Guvernului, pe tema noilor măsuri introduse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Președintele a făcut apel la populație “să lase pensionarii să-și facă aprovizionarea între orele 11-13, pentru că noi avem restul zilei la dispoziție”.

Principalele declarații ale președintelui:

“Trebuie împreună să ne străduim mai mult ca să îngrădim răspândirea virusului. E nevoie să respectăm recomandările autorităților. Nu vă întâlniți cu alte persoane, evitați orice contact fizic, stați la distanță unii de alții. Trebuie să reușim împreună să limităm răspândirea virusului. Cei mai vulnerabili sunt cei de peste 65 de ani. Autoritățile și-au făcut treaba. Depinde de noi să respectăm recomandările. Haideți să-i protejăm pe pensionarii noștri.”

“Dragi români, să le lăsăm intervalul 11-13 doar lor pentru aprovizionare. Lăsați pensionarii să-și facă aprovizionarea în acest interval, vă rog.”

Președintele Klaus Iohannis a atras atenția că materialele de protecție se găsesc foarte greu, nu numai în România, ci în toată lumea, și că se depun eforturi uriașe pentru ca statul român să poată beneficia de ele.

“Am început deja să identificăm producători români de materiale medicale. Primele rezultate n-au întârziat să apară. Deja există producători care s-au reprofilat, care vor produce măști sau halate pentru medici.”

“Mă adresez antreprenorilor: Fiți proactivi. Veniți cu idei către guvernanți. Vrem să promovăm producătorii români. Este o oportunitate.”

“Repet pentru toți: Să respectăm normele stabilite de autorități!”

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult