20 aprilie 2021 - 19:44

Presedintele FNGAL cere alocari multifond pentru Grupurile de Actiune Locala

Fermierii români au nevoie de susținere financiară în mod special în contextul pandemiei actuale care a schimbat toate regulile, mai ales pe cele de tranziție, iar banul a fost și rămâne cel care dictează, inclusiv în agricultură. Ideea îi aparține lui Alexandru Potor, președinte al Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală, FNGAL, cel care sugerează că MADR ar trebui să solicite finanțări serioase pentru dezvoltarea rurală, astfel încât proiectele mari să fie cât mai multe, însă pentru aceasta, pe lângă fondurile europene, ar fi nevoie să vina și statul cu participarea sa. Și dacă tot se caută resurse pentru finanțarea proiectelor în beneficiul mediului sătesc, Alexandru Potor mai vine cu o soluție de viitor.

România poate utiliza și bani din fondul social european, mai ales că în următorii ani aici sumele vor crește per total până la 8 miliarde de euro, iar noi ne plângem că nu există fonduri suficiente alocate pentru pilonul doi. Pe de altă parte, ar fi bine să nu rămânem la ideea că fiecare minister se rezumă doar la banii lui și fondurile ar trebui combinate. O altă oportunitate ar fi aceea ca proiectele realizate prin Grupurile de Acțiune Locală să vizeze și activități non-agricole”, a mai spus pentru Agro TV, Alexandru Potor, președinte FNGAL.

Emisiunea “Agricultura, o șansă pentru România” este o inițiativă a Asociației pentru Sprijinirea Dezvoltării Agriculturii, inițiativă susținută de AgroTv, ProfitTv și Look Plus.

ALĂTURĂ-TE ACESTUI PROIECT!

Mai multe informații pe asdar.ro