Președintele ANSVSA s-a întâlnit cu medicii veterinari din județul Vaslui

În data de 28.08.2020, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Robert Chioveanu, s-a deplasat în județul Vaslui pentru a discuta cu medicii veterinari oficiali, angajații DSVSA Vaslui și reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari.

Principala temă de pe agenda întâlnirii a fost analiza evoluției pestei porcine africane. De asemenea, au fost abordate subiecte precum: modalitățile de îmbunătățire a comunicării între medicii veterinari şi crescătorii de animale, controlul mult mai strict al circulaţiei animalelor, identificării şi actualizării permanente a Bazei Naționale de Date si cadrul legal referitor la condițiile în care poate fi acordată suma lunară de 10.000 lei, exclusiv TVA, stabilită de Legea nr. 236/2019 pentru beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităților sanitare-veterinare oficiale. În cadrul intâlnirii s-au purtat discuții și s-a analizat modul în care instituţiile responsabile intervin în situaţiile de criză cum ar fi: declarare bolilor la animale, prevenirea și combaterea unor epizootii majore (pesta porcină africană, gripa aviară, etc), efectuarea controalelor comune și comunicarea inter-instituțională.

Se impune asigurarea asistenței medicale veterinare si colaborarea între serviciile veterinare de stat și medicii veterinari de liberă practică împuterniciți. Lipsa conlucrării duce la pierderi economice, iar absența supravegherii epidemiologice determină pierderea statusului internațional de sănătate al din România. În acest context, scopul deplasărilor mele în teritoriu este acela de a prelua problemele concrete și de a găsi soluții”, a subliniat dr. Robert Chioveanu.

În cadrul vizitei, președintele ANSVSA, alături de Mircea Gologan – prefectul județului Vaslui, Dumitru Borș – primarul orașului Bârlad și dr. Sofica Meda Orzan – directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a participat la inaugurarea sediului DSVSA Vaslui. ANSVSA a alocat fonduri pentru ca proiectul să fie finalizat și clădirea să îndeplinească toate condițiile pentru o bună desfășurare a activității instituției.

- Publicitate -

“Deși nu mai credem în reușita acestui proiect, faptul că toate autoritățile locale au venit lângă noi și ne-au sprijinit în acest demers a facut ca astăzi serviciile veterinare din județul Vaslui să beneficieze de un sediu la standarde europene” a apreciat președintele ANSVSA.

Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când sediul DSVSA Vaslui trece printr-un amplu proces de modernizare.

 

Servicicul Comunicare și Logistică Documentară

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole