Premierul Orban a cerut ca fermierii sa primeasca avansul APIA de la 1 septembrie

În timpul ultimei ședințe de Guvern, premierul Ludovic Orban i-a transmis ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, să ceară devansarea termenului pentru avansul subvențiilor astfel încât banii să ajungă în conturi ”când fermierii se mobilizează pentru efectuarea lucrărilor de toamnă”.

Adrian Oros i-a transmis premierului că a cerut Comisiei permisiunea de a oferi aceste avansuri mai devreme cu două luni, însă deocamdată încă așteaptă răspunsul Comisiei. Premierul Orban a subliniat că banii trebuie să vină atunci când încep lucrările de toamnă și când fermierii se mobilizează pentru efectuarea lucrărilor de toamnă. Acela e momentul cel mai potrivit.

Ministrul Agriculturii a precizat că în mod normal, primeau pentru plata pe suprafață avans începând din 15 octombrie. ”Am cerut la începutul crizei ca această dată să fie una mai aproape”, a subliniat Oros.

Cerința premierului Ludovic Orban nu a întârziat. ”Să fie devansată, măcar în 1 septembrie”, a arătat premierul.

În final Adrian Oros a precizat că cea mai optimistă dată este cea de 15 septemrbie. ”Să fie devansată la 15 septembrie. Da, măcar la 15 septembrie să se aprobe. Suntem mai multe ţări care am cerut acest lucru şi cu siguranţă vom obţine acceptul”, a conchis ministrul Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole