Premierul Ciolacu a anunțat noile salarii minime din agricultură, industria alimentară și construcții

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, care vor fi noile salarii minime din agricultură, industria alimentară și construcții pe care Guvernul urmează să le adopte prin ordonanță de urgență. „Nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, garantează șeful Executivului.

„Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a scris premierul Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Totodată, șeful Executivului a ținut să le mulțumească atât patronatelor, cît și sindicatelor pentru suportul acordat Guvernului în stabilirea unor valori corecte pentru noile salarii minime din cele două industrii-cheie pentru economia românească.

„Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură”, a mai menționat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa: Proiect de reorganizare, propus prin OUG, care poate afecta securitatea alimentară a României

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Obligați cei care primesc subvenții sa aibă angajați cu forme legale cu caracter permanent. Agricultura este măcinată de evaziune fiscală și muncă la negru. Fermierii vor sclăvoi zilieri la negru prost plătiți .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole