16 mai 2022 - 14:36

Premieră la Vaslui. Bursa locurilor de muncă în agricultură

Rata șomajului ar putea să scadă vertiginos în cel mai “romanesc” județ din România.

lips-1773140_1280

Asociația Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui va organiza bursa locurilor de muncă, eveniment ce reprezintă o premieră pentru județul de la granița de est a României. Sunt disponibile 500 de locuri de muncă și încă 300 de locuri pentru cupluri, toate în Spania, în sectorul agricol.

Potrivit publicației Vremea Nouă, care apare la Vaslui, spaniolii caută 500 de femei apte pentru muncă la câmp, cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 ani și 150 de cupluri, pentru recoltarea căpșunilor, campania 2017 . Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare este 15 februarie 2017. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi/ 39 ore pe săptămână împărțite în 6 zile, ziua 7 este zi de odihnă care poate să nu coincidă cu duminica.

Programul de lucru începe la primele ore ale dimineții. Salariul oferit este de 40,15 euro brut/zi, conform Convenției colective aplicabile plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuțiile datorate sunt de 2% impozit pe venit și 113 euro asigurare socială.

Cazarea este oferită de angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi (nu există posibilitatea cazării solicitanților bărbați în cadrul firmei). Transportul către locul de muncă este plătit de angajator și se decontează din salariile pe care le va primi în timpul lucrat la firmă. La selecție vor putea participa doar persoanele care sunt înregistrate în bază de date a AJOFM Vaslui, Compartiment EURES, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.