PREMIERĂ! Cultura de MARIJUANA (canabis), LEGALĂ în spațiul UE!

Marijuana pătrunde legal în spațiul Uniunii Europene! Malta devine, în această săptămână, prima ţară europeană care legalizează cultivarea şi posesia de canabis pentru uz personal, informează The Guardian.

Astfel, Malta o ia înaintea Luxemburgului, care anunţase în octombrie că intenţionează să legalizeze cultivarea şi consumul în viitorul apropiat.

Noua lege malteză permite posesia de până la şapte grame de marijuana pentru persoanele de cel puţin 18 ani, care vor putea, de asemenea să cultive până la patru plante de canabis în propria locuinţă. Mai mult, conform noilor reglementări, o cantitate de până la 50 de grame de produs uscat va putea fi depozitată legal în locuinţă.

După un vot în favoarea noilor reglementări dat marți de parlamentul maltez, legea care va fi semnată de președinte pentru ca aceasta să fie adoptată până în weekend, a declarat Owen Bonnici, ministrul responsabil.

Mișcarea Maltei va fi urmată probabil de o reformă în toată Europa în 2022. După anunțurile date în acest sens de către guvernele Elveției, Luxemburgului și Țărilor de Jos, și Germania a anunțat recent că va stabili o piață reglementată legal. De asemenea, este planificat un referendum în Italia, în timp ce Canada, Mexic și 18 state americane au adoptat deja o legislație similară.

- Publicitate -

Posesia de până la 28 de grame va fi pedepsită doar cu o amendă contravenţională între 50 şi 100 de euro. Persoanele de sub 18 ani care vor fi prinse cu canabis se vor prezenta în faţa unei comisii speciale şi nu vor mai risca închisoarea. Cei care consumă canabis în prezenţa unui copil vor trebui să plătească amenzi între 300 şi 500 de euro.

Bonnici a precizat că guvernul nu vrea să încurajeze folosirea drogurilor în scop recreativ, însă nu există dovezi pentru argumentul conform căruia consumul de canabis reprezintă o poartă către folosirea unor substanţe mai periculoase.

„Înțelegem, acum, că abordarea dură împotriva consumatorilor de canabis a fost disproporţionată, nedreaptă şi a produs multă suferinţă unor oameni care duc vieţi exemplare”, a declarat Bonnicl.

Schimbarea de abordare a guvernelor europene vine după o decizie a ONU, de anul trecut, prin care canabisul a fost eliminat de pe lista substanţelor periculoase.

Abordarea malteză urmărește să evite incriminarea oricărui consum de canabis, în timp ce reglementează pentru a asigura reducerea efectelor nocive, a spus Bonnici.

Posesia de până la 28 de grame va duce la o amendă de 50 EUR-100 EUR, dar fără antecedente penale. Cei sub 18 ani care sunt găsiți în posesie vor merge în fața unei comisii pentru justiție pentru recomandarea unui plan de îngrijire, mai degrabă decât să fie arestați. Cei care consumă canabis în fața unui copil riscă amenzi cuprinse între 300 și 500 de euro.

În plus, cluburile non-profit de canabis vor putea să cultive legal drogul pentru a fi distribuit între membrii lor, similar organizațiilor tolerate în Spania și Țările de Jos.

Calitatea de membru al clubului va fi limitată la 500 de persoane și se pot distribui doar până la 7 grame pe zi fiecărei persoane, cu maximum 50 de grame pe lună. Organizațiile, care nu pot fi situate la mai puțin de 250 de metri de o școală, un club sau un centru de tineret, pot distribui, de asemenea, până la 20 de semințe de planta de canabis fiecărui membru în fiecare lună.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole