PREJUDICIU URIAS DIN TRANZACTII AGRICOLE DESCOPERIT DE ANAF

„Inspectorii antifraudă au identificat un grup constituit din 46 de societăţi care, în perioada 2012–2015, au efectuat o serie de tranzacţii având la bază operaţiuni fictive cu produse (cerealiere, alimentare, piese auto, materiale de construcţii) şi servicii, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, prin diminuarea bazei impozabile a profitului şi deducerea nelegală a TVA. Prejudiciul adus bugetului general consolidat al statului este de 44.725.698 lei, inspectorii antifrauda sesizând în acest caz şi organele de cercetare penală”, se arată în comunicatul publicat de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF).

Produsele cerealiere şi plantele tehnice, având cea mai mare pondere din valoarea tranzacţiilor, au fost achiziţionate de la diverşi producători agricoli fără documente legale de provenienţă, fiind încărcate direct din câmp şi apoi introduse în circuitul tranzacţional prin intermediul a 14 societăţi de tip fantomă, care au avut rolul de a furniza documente de provenienţă pentru societăţile beneficiare ale avantajelor fiscale create în mod artificial, pregizează DGAF.

Totodată, pentru a diminua propria sarcină fiscală generată de livrările evidenţiate în situaţiile financiare şi declaraţiile obligatorii înregistrate la administraţiile fiscale, aceleaşi societăţi de tip fantomă au declarat achiziţii fictive de la societăţi cu identitatea furată sau de la societăţi care nu au confirmat tranzacţiile în cauză în declaraţiile D394 depuse, se mai arată în comunicat.

sursa: mediafax

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole