Pregătiți dosarele! În octombrie, AFIR pune la bătaie peste 180 de milioane de euro!

Fermierii ar face bine să-și pregătescă dosarele. Peste 180 de milioane de euro bani europeni vor fi accesibili din luna octombrie, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță lansarea sesiunii de depunere proiecte din cadrul Măsurii 4 – „Investiții în active fizice”, sub-măsura 4.2 – „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole”, care va avea loc în intervalul: 8 octombrie 2021, ora 9.00 – 7 ianuarie 2022, ora 16.00, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului.

Fondurile pentru această sesiune se ridică la suma de 182,7 milioane de euro și sunt împărțite pe două componente.

Astfel, sprijinul pentru investiţii de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole este de 143,6 milioane de euro, în timp ce componenta referitoare la sprijinul pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase are o alocare de 39,1 milioane de euro.

Cei interesați să acceseze fonduri europene prin sub-măsura 4.2 vor avea la dispoziție pe www.afir.info Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia, la secțiunea „Investiții PNDR”, în vederea întocmirii dosarelor.

Depunerea cererilor de finanțare se va realiza on-line, pe site-ul Agenției, la momentul lansării sesiunii, se mai arată în anunțul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole