Prefectul BN: „E o meserie nobila aceasta de medic uman sau veterinar”

În cadrul ședinței de lucru pentru prezentarea Raportului de activitate al DSVSA, județul Bistrița Năsăud pe semestrul I al acestui an, prefectul Stelian Dolha a ținut să sublinieze importanța meseriei de medic uman sau veterinar. „E o meserie nobilă aceasta de medic uman sau veterinar, pe care cred că, până la urmă, trebuie să o punem pe piedestalul pe care îl merită și trebuie să îi dăm importanța națională de care ea ar trebui să se bucure”, a spus oficialul din Bistrița-Năsăud.

La ședință, organizată la data de 3 august, au participat prefectul Stelian Dolha, președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, Bogolin Ioan și directorul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Potrivit lui Stelian Dolha, dacă nu ai o parte sanitar-veterinară bine formată, dacă nu ai medici de calibru, dacă nu ai instrumente de lucru pe acest segment, nu putem vorbi de România ca o țară care trebuie să se dezvolte pe acest segment de creștere a animalelor și agricultură.

„De aceea dacă tot vorbim de România normală, România normală înseamnă asta: specialiștii sunt puși la locul lor, evaluați și plătiți, sunt respectați pentru că merită asta, pentru că sunt acolo”, a declarat Stelian Dolha, citat de presa locală.

Prefectul județului a transmis celor prezenți la ședință că se bazează pe ei în această luptă cu virusul PPA și speră să țină sub control tot ce înseamnă pesta porcină în județul Bistrița-Năsăud. „Cred că până acum ne-a ajutat și Dumnezeu și nu am avut, dar va trebui să fim pregătiți din punct de vedere tehnic, aveți toate condițiile, aveți și specialiști, I-am văzut în momentul în care am colaborat pe laboratorul RT-PCR, și sunt convins că o să vă faceți treaba foarte bine”, a precizat prefectul Stelian Dolha în timpul ședinței.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole