13 aprilie 2021 - 16:46

Prefectul BN: „E o meserie nobila aceasta de medic uman sau veterinar”

În cadrul ședinței de lucru pentru prezentarea Raportului de activitate al DSVSA, județul Bistrița Năsăud pe semestrul I al acestui an, prefectul Stelian Dolha a ținut să sublinieze importanța meseriei de medic uman sau veterinar. „E o meserie nobilă aceasta de medic uman sau veterinar, pe care cred că, până la urmă, trebuie să o punem pe piedestalul pe care îl merită și trebuie să îi dăm importanța națională de care ea ar trebui să se bucure”, a spus oficialul din Bistrița-Năsăud.

La ședință, organizată la data de 3 august, au participat prefectul Stelian Dolha, președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, Bogolin Ioan și directorul Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Potrivit lui Stelian Dolha, dacă nu ai o parte sanitar-veterinară bine formată, dacă nu ai medici de calibru, dacă nu ai instrumente de lucru pe acest segment, nu putem vorbi de România ca o țară care trebuie să se dezvolte pe acest segment de creștere a animalelor și agricultură.

„De aceea dacă tot vorbim de România normală, România normală înseamnă asta: specialiștii sunt puși la locul lor, evaluați și plătiți, sunt respectați pentru că merită asta, pentru că sunt acolo”, a declarat Stelian Dolha, citat de presa locală.

Prefectul județului a transmis celor prezenți la ședință că se bazează pe ei în această luptă cu virusul PPA și speră să țină sub control tot ce înseamnă pesta porcină în județul Bistrița-Năsăud. „Cred că până acum ne-a ajutat și Dumnezeu și nu am avut, dar va trebui să fim pregătiți din punct de vedere tehnic, aveți toate condițiile, aveți și specialiști, I-am văzut în momentul în care am colaborat pe laboratorul RT-PCR, și sunt convins că o să vă faceți treaba foarte bine”, a precizat prefectul Stelian Dolha în timpul ședinței.