PRECIZĂRI PENTRU FOLOSIREA GLIFOSATULUI

O primă rundă de voturi cu privire la posibilitatea de a reînnoi licența de glifosat pentru încă 10 ani în UE,  din aceasta  dimineață, nu a reușit să atragă suficient sprijin.

Acest lucru va stimula Comisia Europeană să negocieze o perioadă mai scurtă de reînnoire cu țările UE, au spus cei implicati.

Potrivit celor doi oficiali,informații cu privire la discuțiile din cadrul Comisiei permanente pentru plante, animale, alimentație și hrană pentru animale, 16 țări (Bulgaria, Danemarca, Republica Cehă, Estonia, Irlanda, Spania, Cipru, Letonia, România, Slovacia, Finlanda și Regatul Unit) au votat în favoarea reînnoirii.

Voturile exprimate nu permit  obtinerea  pragului necesar pentru a ajunge la o majoritate calificată. Germania și Portugalia s-au abținut, în timp ce Belgia, Grecia, Croația, Franța, Italia, Luxemburg, Malta, Austria, Slovenia și Suedia au votat împotriva reînnoirii, potrivit unui counicat LAPAR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole