PRĂPĂD DIN CAUZA PLOILOR, ÎNTR-O COMUNĂ DIN ALBA

Patru case au fost avariate, iar trei anexe gospodăreşti şi un autoturism au fost distruse după ce un torent s-a revărsat din matcă în urma colmatării unui podeţ de pe raza localităţii Dobra, comuna Şugag, din Munţii Sebeşului, a informat, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Unirea” Alba.

Totodată, în urma precipitaţiilor abundente care au dus la colmatarea podeţului au fost inundate opt curţi, menţionează, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU “Unirea” Alba, maior Tristan Gheorghe Fogaraşi.

Locatarii celor opt gospodării s-au autoevacuat până la retragerea apei, iar în prezent s-au întors la casele lor.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Şugag a intervenit cu 35 de persoane, un buldoexcavator, o autobasculantă şi cu mijloace de primă intervenţie pentru îndepărtarea materialului aluvionar depus în urma inundaţiei. Ulterior, CLSU Şugag a solicitat şi sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a cărui conducere s-a deplasat miercuri la faţa locului pentru stabilirea măsurilor operative şi luarea măsurilor ce se impun.

În continuare se acţionează pentru decolmatare şi pentru evacuarea materialului aluvionar depus în perimetrul gospodăriilor afectate cu două buldoexcavatoare, o autobasculantă şi 31 de persoane, printre care angajaţi ai ISU Alba. Intervenţiile în teren sunt coordonate de grupa operativă a ISU Alba, precizează maior Tristan Gheorghe Fogaraşi.